Kad bērnam paliek 6 mēneši, viņš sāk ēst cietu ēdienu, iepazīstot jaunas garšas un aromātus.
Un, kaut arī mēs cenšamies sekot līdzi viņa ēšanai, dažreiz rodas kārdinājums iedot viņam pagaršot kaut ko no “pieaugšo ēdiena”, it īpaši, kad viņš pastāvīgi stiepj roku pēc jebkura ēdiena gabaliņa.
Lūk, 5 produkti, kurus speciālisti neiesaka dot bērniem, kuri ir jaunāki par diviem gadiem:
- Sāls.
Ir noteiktas speciālas normas sāls lietošanai bērniem. Bērniem, kuri ir jaunāki par gadu, ieteicams dot nesālītu ēdienu. Viņiem vēl nav attīstījušās nieres, tāpēc viņiem ir grūti uzsūkt sāli.
Ēšanas speciāliste Renē Rouza Rodrigo iesaka sāls vietā pievienot zālītes un garšvielas, kā kanēlis, ingvers, rozmarīns un pētersīlis. Iegādājoties bērnu ēdienus labāk pārbaudīt tajos esošā sāls daudzumu.
- Cukurs.
Saskaņā ar Amerikāņu kardioloģijas asociāciju, bērniem, kuri ir jaunāki par diviem gadiem, nav vajadzīgs papildus cukurs. Nevajag viņiem dot saldos dzērienus un veikalos iegādājamos saldumus.
“Garšas veidojas agrā bērnībā, tāpēc ierobežojiet bērniem uzņemtā cukura daudzumu, lai viņi pierastu pie veselīgākas pārtikas”.
Un tomēr, neaizmirstiet pārbaudīt bērnu pārtikā esošā cukura un sāls daudzumu.